maandag 18 februari 2013

Las Palmas

Eergisteren vertrokken rond een uur of 5 met een beetje wind. Tot de zon onderging konden we aardig zeilen met de code-0. Daarna was het op met de wind en zijn we verder gegaan op de motor. De Finnen zaten iets voor ons, maar deden wat rustiger aan dus haalden we ze in. De nacht was erg rustig en helder met een mooie sterrenhemel en een halve maan. Dan is het wel jammer dat de bimini er op staat want je ziet veel minder sterren en al zeker geen vallende sterren. Het was heerlijk weer en dus zijn we even naar het strand geweest. Het was druk vanwege het weekend en een carnaval optocht vanavond.We zijn even de wal op geweest om wat boodschappen te doen en in te checken bij het havenkantoor. Duurt hier altijd erg lang. Het begint te betrekken en wat killer te worden nu, we hopen op een beste bui, dan kan het stof ook even van boven van de lijnen en de mast spoelen. Nu ligt er door dauwdruppels een vieze bruine plek her en der in de ochtend, ach ja we hebben weinig om ons druk over te maken dat blijkt wel. Carolien haar moeder komt over een dikke week en we kijken erg uit naar dit tweede bezoek!
Carolien is druk bezig haar quilt, helemaal met de hand genaaid! Een monnikenwerk maar het wordt wel mooi en het zal lekker liggen straks onder de deken.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Adger en Carolien (en kids). Leuk om nog steeds jullie belevenissen te volgen. Jammer dat we elkaar niet meer gezien hebben op de Canaries. We waren bijna nog naar La Gomera gegaan, het was dus mogelijk geweest. Inmiddels cruisen we alweer een tijdje in de Carieb. Heerlijk, maar we missen soms wel de lekkernijen die in de supermarkten op de Canaries te krijgen waren. Jullie zitten toch ook echt op een pracht plek; mooie eilanden en lekker eten: geniet er maar lekker van.
  Groeten Willeke en Freek (sy Indira)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat de overtocht goed is verlopen en jullie je draai alweer vinden op het volgende eiland. Carolien kan zo juf worden, als ze zou willen....
  Hier was het weer even wennen aan de frisse temperaturen, maar zit ook weer zo in het dagelijkse leven. Goede tijd straks met Caroliens moeder. En een knuffel voor Noa en Sophie.
  liefs, Machteld

  BeantwoordenVerwijderen