donderdag 7 maart 2013

Weertje hoor!

Heerlijk weer! 's ochtends is het al snel warm en ook 's avonds blijft de warmte lang hangen. Het waait eigenlijk niet. Ik heb de waterlijn, het onderwaterschip en de schroef maar weer eens schoongemaakt. En alle was is weer schoon. Noa en Sophie helpen fanatiek met het ophangen, alles hangt keurig recht uiteraard. Vandaag vertrok de Elida een 40 meter ketch. Een schip met een missie: "Sailing for Jesus". Ze voeren heel langzaam de haven uit onder luide gospelzang en enthousiast gezwaai.

Het lijkt er op dat er de komende 2 weken een noord oosten wind zal staan. Niet echt gunstig om Las Palmas als vertrekpunt te hebben om noordelijker te komen. We varen morgennacht met de laatste (noord)westenwind naar Isla Graciosa. Waarschijnlijk weinig wind maar wel uit de goede richting en we hebben de tijd toch? Met de vaak voorkomende noord oosten wind kunnen we redelijk comfortabel naar Madeira zeilen. We weten nog niet of we dit doen want met een noord oosten wind is het vanaf Madeira weer niet echt comfortabel en Marokko staat ook op een lijstje. Een rechtstreekse tocht naar Portugal zou overigens ook mooi zijn. We wachten het even af, eerst maar naar Graciosa.

1 opmerking:

  1. Kan me het reilen en zeilen aan boord nu nog beter voorstellen... Een flink eind varen daar naartoe! Heb er al even naar gegoogled. Alvast goede vaart gewenst van hier. Wel lekker om éindelijk de haven weer uit te gaan :), en vooral met de warmte. knuf, m. xxx

    BeantwoordenVerwijderen