vrijdag 1 mei 2015

Bayonna

We liggen aan de steiger en dat voelt een beetje vreemd. Het is erg stil in de boot en alles staat stil. Voor het gevoel beweegt het allemaal nog. Met veel wind naar binnen gelopen maar het nam erg rustig af naar mate we de Ria invoeren richting Bayonna.

Bayonna
We zijn even de stad ingelopen, even lekker de benen strekken. Het is Dias de los Bankos of zoiets dus alles is dicht, ook de supermarkt. Misschien morgen ook zei iemand. Ach ja we hebben genoeg aan boord, een paar Griekse yoghurtjes, fruit en groenten zou wel welkom zijn.
Bayonna heeft een oud fort en morgen zou het mooi weer zijn dus dan lopen we daar om heen. Nu is het net gestopt met regenen.

Het fort grenst aan de marina
En dan het grote dilemma, hadden we niet beter door moeten varen, we hebben nu ook veel wind gehad en dan waren we om de kaap heen. We zijn van mening dat dit het goede besluit is geweest. Komende zondag waarschijnlijk een gaatje om naar La Coruna te varen en dan wachten tot dinsdag in de loop van de dag. In de Golf van Biskaje wordt weer veel wind voorspeld en dat zoeken we niet op. Als het niet te ontlopen is dan zullen we ons er vast prima door heen slaan maar je moet de kat niet op het spek binden.

Tot nu toe hebben we erg veel geluk gehad. Om ons heen was na de eerste dagen steeds erg veel wind. Zowel bij de Canaries als Azoren en ten noorden van ons. Dat we in een keer naar Noord Spanje konden is echt heel erg mooi. Als we via de Azoren waren gegaan hadden we veel meer wind gehad en hadden we nu ook liggen te wachten op beter weer. Nu liggen we veel dichter bij huis. Wat we eigenlijk gedaan hebben is 2x naar en door het centrum van een hogedruk gebied gevaren en het laatste stuk op het  staartje van een front naar Bayonna. Misschien gaat deze taktiek nog wel een keer werken naar het noorden. We moeten wel even tanken, dat wel.
We hopen dus rond vrijdag ergens bij Brest te zijn en dan is het nog 450 Mijl naar IJmuiden. Iets van 3 dagen.


Stuurkabels losser zetten om de windvaan weer goed werkend te krijgen.

Reparatie stuur riem


Met de hand sturen tijdens de reparatie. Rotzooi maken lukt mij eigenlijk altijd wel. 

Een van de vele dolfijnen die we gezien hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten