zondag 29 november 2015

Gaat lekker zo!

Weer een aardig stukje opgeschoten. De oude waterslangen zijn door gekoppeld of verwijderd. Het systeem is weer sluitend en moet alleen nog bij de nieuwe kraan en pomp aangesloten worden. Was wel even een klusje, waar je niks van ziet. Aansluiting van de douche brak af, maar ergens in een bakje lag nog een passende tule. Hopen dat hij niet lekt.

De bank staat op zijn plek en is verbreed. Alles nog wel los, maar al wel pas gemaakt. Ik moet nog vloerplaat bestellen en mocht ik nou een paar milimeter moeten corrigeren, dan schuif ik de bank nog een beetje op. De vloerplaat wil je maar 1x kopen en niet verzagen.
Ik heb even aan beide zijden gezeten met een biertje en dat smaakte best! Wat een ander gezicht en wat een ruimte winst! Dat is waarom we aan deze klus zijn begonnen. Om verder te kunnen aan deze kant moet ik materiaal bestellen dat overeen komt met het bestaande. En dat valt nog niet mee. De formica (alles wat wit is eigenlijk) is her en der verkleurd en de "standaard" kleuren zijn het net niet. Wordt dus nog even puzzelen en uiteindelijk het beste compromis zoeken.

De standaard vloerplanken zijn 5 cm tussen de witte bies. Bij ons zijn ze 6 cm tussen de bies. Als ik dus in het verlengde van een andere vloerplank moet leggen dan is dat geen gezicht. Als ik alleen op de verhoging moet leggen dan is het wel ok en valt het veel minder op.

Carolien heeft het keukenblad gelakt in matte lak. Hierdoor lijkt het net onbehandeld hout. Ziet er mooi uit! Samen de spoelbak er onder gelijmd, je ziet nergens kit en de rand loopt mooi strak door.

Met het blad en de bovenkastjes op naar de boot. Beetje passen en meten en het kastje onder de spoelbak uit gezaagd. Dit kastje zat nog niet vast, ik wilde deze strak tegen het blad aandrukken zodat dit ook de onder gelijmde spoelbak extra ondersteund. Het vastzetten viel nog niet mee omdat je er eigenlijk niet meer bij kunt. Uurtje peilen, kwam er niet echt uit, maar met wat lijmklemmen en een gezonde dosis geluk ging het ineens erg vlot. Bêst genôch!

Ik kon de bovenkastjes alleen maar plaatsen als het blad er definitief op ligt. We zijn tevreden, dus het frame voor de bovenkastjes gemaakt. In totaal zal dit ongeveer 50 kg zijn, dus goed vast moet het zeker! Je moet er niet aan denken dat de boel los komt in wat zwaardere zeegang. Ik heb er aan gehangen, voor wat dat waard is, maar er zat geen millimeter beweging in het frame.


Dus de kastjes er op. Ik heb de blauwe folie er maar vast afgehaald.
Ik kan nog achter de kastjes langs kruipen, tenminste als ik in topvorm ben zoals nu...
De hondenkooi (waar de accuboor ligt op de foto) is nu een stuk kleiner geworden maar wel een stuk breder. Het is de bedoeling dat als we deze gebruiken dat degene die daar slaapt half boven de spoelbak komt te liggen (ook handig als je zeeziek bent!). Dan is heb je een bed van 2,10 bij 0,70 meter. De ruimte daar achter willen we weer gebruiken voor het reddingvlot en licht weer zeilen. Om dit te maken ben ik een ochtend aan het stoeien geweest met de bekabeling die daar loopt. Het fatsoeneren van de bekabeling is nog niet klaar, maar ik weet nu wel hoe ik het oplossen moet. Eerstvolgende actie wordt dus het aftimmeren van de hondenkooi.

Inmiddels de tweede vuilniszak gevuld met oude bekabeling.

1 opmerking: