zondag 16 maart 2014

Tickets zijn geboekt!

Rob en ik hebben tickets geboekt voor 29 april vanaf Brussel. Vanaf Nederland is veel te duur door de vakanties. De boot gaat er nog uit om schoon te spuiten en de lagers van de schroefas te vervangen. En even een algemene check, afsluiters, misschien antifouling enzo. We verwachten binnen 4 dagen de boot weer in het water te hebben maar misschien kan alles ook wel in 1 dag als het mee valt. De haven zou klaar zijn in mei en ze liggen op schema, dus ik verwacht dat er kraan faciliteiten zijn. Ik zal dit volgende week even overleggen.

Anders moeten we naar Puerto Callero (is van dezelfde eigenaar). Of Playa Blanca. Het is geen hoog seizoen daar dus er zal wel plek zijn.

Dan nog een paar dagen voorbereiden zeilen er op alles zeevast zetten, eten inslaan, diesel en water tanken. De marifoon antenne en kabel vervangen. En de AIS transponder aansluiten. Een goede nachtrust en dan die kant op!

Een nachtje voor anker bij Graciosa is wel heel verleidelijk als afscheid van deze mooie eilanden! We zullen zien. Het hangt natuurlijk vooral af van de voorspellingen. De route via Madeira en Azoren heeft een kans van 80% maar een slag langs de Marokaanse kust is ook een optie, hier kan de wind net even wat gunstiger staan dan richting Madeira. Nadeel zijn hier de kleine vis bootjes, of enorme vis vloten tot 20 / 30 mijl uit de kust. Deze afstand zullen we dus zeker houden en op de radar zien we snel genoeg of we te dicht bij zitten.

De kans op windje mee rechtstreeks naar Portugal is kleiner dan 5%.

Deze site geeft een mooie weergave van de situatie over 24 uur.
http://earth.nullschool.net/#current/wind/isobaric/1000hPa/2 opmerkingen:

 1. Spannend hoor, Adger. Ik volg je nog steeds en wens jullie een schitterende terugreis. Een enorme ervaring. groet petra n.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Adger,

  Goede reis naar Lanzarote en succes met je werkzaamheden daar.
  Hoop dat je alles klaar krijgt voor de terugreis in mei.

  Groetjes, marike

  BeantwoordenVerwijderen