maandag 20 april 2015

Dagje uitstel

Vandaag weer een drukke dag. We bleken toch geen volle tweede gasfles te hebben en Jan Willem heeft geprobeerd de BP fles te laten vullen. Dit kon niet vanwege de datum die er op stond. Dus een Disa fles met regelaar gehaald en nog wat extra yoghurtjes en fruit. We hebben veel lekkere dingen aan boord, veel vacu├╝m verpakte hamburgers en afbakbrood. Allerlei blikjes die we waarschijnlijk volgend jaar nog op zullen moeten maken. Water tanks zijn vol en morgen nog diesel tanken.

Er was 1 bilgepomp stuk (kun je water mee uit de boot pompen) en die hebben we vervangen. De monteurs zijn langs geweest voor de tweede oliewissel en nog wat puntjes op de i. Het geratel is weer minder geworden en we hebben de kruiskoppeling wat extra smeervet gegeven.

Ik ben gisteren de mast in geweest om alles te controleren en kwam niets tegen wat extra aandacht nodig had, behalve de bevestiging van de lazy jack daar was het onderste boutje uit. Het grootzeil zit er op en de reeflijnen zijn ingeschoren.

Morgen nog een proefvaart en dan kijken wat we doen. Op de gribfiles staat windkracht 4 tot 5 voor morgen maar lokaal wordt er een dikke 7 voorspeld. Daar moeten we dan tegen in en gaan we dus niet doen. Vertrekken met veel wind is niet echt fijn en we willen wel boven Tenerife kunnen sturen dus dan is het er tegenin hakken. Als je verder op weg bent kun je daar wat beter op anticiperen, ben je ingeslingerd, zit je in je ritme en heeft alles zijn plek een beetje gevonden.

Dus waarschijnlijk dinsdag aan het eind van de dag of woensdag ochtend. We wachten het even af en kunnen de tijd best gebruiken. De voorspellingen lijken goed tot aanstaande maandag, moeten we zo veel mogelijk van zien te profiteren, maar niet overhaast dus wachten we het even af. We zijn ook nog niet helemaal klaar. En lekker weer natuurlijk, terrasje, biertje, beetje zitten, voor je uit staren, wat zitten te mijmeren, dat soort dingen. Nee we zijn druk genoeg. Zitten nu wel even op het terras.

Jan Willem heeft een klepje gemaakt tegen waterslag (dat er water in de motor zou kunnen hevelen door golven van achter). Lijkt goed te werken.
Klepje valt dicht door het gewicht van de wel erg oversisede materialen.
We hebben de zwemvesten getest en opgeblazen en mijn man overboord AIS transponder geïnstalleerd (geeft een alarm binnen in de boot als ik overboord ga). Jan Willem heeft ook zo'n apparaatje. het weer inpakken van het zwemvest viel alles mee.


Morgen maar even kijken hoe het er voor staat.

PS @ Dion, nee werkt niet meer. Maar als ik hem er uit haal dan zit er zo'n groot gat.

2 opmerkingen:

 1. Jammer Adger, maar is ook niet belangrijk. Was nog even door je blog aan het bladeren en kwam het tegen. :) En er uit halen zou ik dan ook niet doen.

  Ik wens jullie een hele fijne reis, stiekem een beetje jaloers.. haha
  Hopelijk lukt het met de Sat internet, dan hoeven wij niets te missen ;)

  Heren... heel veel succes en geniet van de tocht!

  Groet,
  Dion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet ervan, goeie reis gewenst.

  Groet,
  Philip

  BeantwoordenVerwijderen