zondag 5 oktober 2014

ARC komt er aan, en ik ook!


De ARC komt er aan. http://www.worldcruising.com/arc/event.aspx Het zou niet onze manier zijn om zo "massaal georganiseerd" de Atlantic over te steken en het is ook erg vroeg in het seizoen. Wij zijn niet zo ver gekomen om de Atlantic over te steken en dus mondje dicht voor deze, op dit moment, leunstoel zeiler.

De ARC huurt elk jaar de hele marina van Las Palmas af en alle andere schepen (dan de vaste Spaanse liggers) moeten er dus uit, punt. Inderdaad punt, maar er doen ongeveer 200 schepen mee dus volgens mij is er genoeg plek over voor ons. De haven autoriteiten denken daar anders over en waren destijds niet over te halen. Vind het sowieso een beetje autoritaire mannetjes in deze haven, maar ja we zullen het er mee moeten doen. Ze hebben ons wel erg netjes binnengesleept zonder kosten, dat mag ik niet vergeten.

We moeten weg voor november en de motor is nog niet spontaan gaan draaien dus we hebben nog een uitdaging. Het laatste weekend van oktober ga ik naar de boot voor een dag of 10. Ik ga alleen, wel zo makkelijk met de motor klus als eerste prio. En de uitdaging met de marina om te blijven liggen in de haven.

Andere havens zijn vaak open naar het zuiden en met een storm (die meestal uit het zuiden komt 1 of 2 keer per jaar) niet prettig als je thuis zit. Dus de opties zijn schaars en als ik niet kan blijven liggen vaar ik naar marina Rubicon op Lanzarote. Duur, maar wel veilig bij stormen en Nederlands sprekend met een werf.

Het laten vervoeren wordt hem niet, uiteindelijk hebben we van de 12 aanvragen 1 offerte ontvangen maar die was heel ver buiten budget. Dus volgend jaar een nieuwe poging om in een keer terug te varen rond begin mei.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten