woensdag 14 mei 2014

Een lastige keuze

De afgelopen weken zijn erg intensief geweest. Het niet terug kunnen varen van de boot en de ervaring met Rob zijn me zwaar gevallen. Op het blog heeft niet het echte verhaal gestaan en op dit moment neemt het een heel negatieve wending.

Rob en ik hebben twee weken met elkaar doorgebracht, samen hebben we een tijd  gehad met diepte en hoogtepunten. We hebben ons volgens mij goed vermaakt en hadden een klik.

Ik heb Rob na terugkomst een persoonlijke mail gestuurd over onze 2 weken samen. Hierin staat hetgeen wij samen besproken hebben na aankomst in Las Palmas en deze is hem in het verkeerde keelgat geschoten en hiermee is hij aan de haal gegaan op Facebook.

Ik wil niemand beschadigen of in diskrediet brengen maar het afbreken van de tocht had voor mij te maken met zorgen om onze veiligheid en grote zorgen over Rob zijn gezondheid. Dat is alles wat ik er nu over kwijt wil. Ik volg de discussies niet meer en dat is ook maar beter zo. Ik wil de discussie ook niet aanwakkeren door hier mijn hele beleving neer te zetten en daarbij is de mail aan Rob zeker nog niet het hele verhaal. Het is erg jammer dat dit zo gelopen is, maar we moeten allebei verder en dit afsluiten.

Misschien vinden mensen dit erg flauw op deze manier door totaal geen details in te vullen, maar ik wil niet mee in de discussie maar kan het ook niet helemaal over mijn kant laten gaan.

Dus ik laat me verleiden tot een klein voorbeeld. Ik heb net besloten om terug te varen en we liggen op koers richting Las Palmas. Rob zegt, we kunnen veel beter doorvaren naar zuid Portugal. Huh? Eh, Rob dat is 600 mijl tegen de wind in kruisen met een komende voorspelling van windkracht 7 een dag of 10 en een aanslag op de bemanning. In 10 dagen zijn we ook bijna bij zuid Engeland of Bretagne op een veel betere koers en rustiger voorspelling. Deze opmerking is tekenend en is totaal in strijd met de vete die hij nu aan het voeren is. Hij had dus in ieder geval alle vertrouwen in de boot, schipper en zichzelf op het moment hij aan boord was.

5 opmerkingen:

 1. Hallo Adger, je hebt vanuit je gevoel een beslissing genomen en dat is altijd de juiste! Getuigd van goed zeemanschap! Groet M&T

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Adger, heb jullie avonturen via ZF en daarbuiten gevolgd. Weet niet precies wat voor escalatie je bedoelt op facebook oid, ik zie dat ieder geval nergens volgens mij. Kennelijk is er verschil van inzicht over de genomen besluiten?
  Waar ik met name benieuwd naar ben (als je dat wilt delen natuurlijk) is je verhaal over de boot, wat is er nu met het roer en welke overwegingen spelen er op zee dan mee om te kiezen voor terugkeren en naar huis vliegen ipv reparatie en opnieuw vertrekken?

  Veel succes met beslissen hoe verder en klussen de komende maanden!

  groet Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Stefan,

   Over de boot en of hier iets mee aan de hand is volgt vanzelf een nieuw blogje over een tijdje. Wat ik hier gepost heb wil ik het graag bij laten voor wat betreft het cancelen van de trip.

   Groet, Adger

   Verwijderen
 3. Dag Adger,

  Ik kan een moeilijke beslissing als verantwoordelijke schipper alleen maar toejuichen.
  Het verdere verloop is blijkbaar pijnlijk en onderstreept maar weer hoe moeilijk het is om vreemden op een kleine en weinig comfortabele plek samen te brengen, ook al lijkt het in eerste instantie te klikken.

  Behouden vaart en nog vele wijze beslissingen gewenst!
  Groet, Ilex (ZF lid)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Adger, hoe staat het ermee? Nog altijd in Las Palmas? En de ARC dan? Wat wordt het vervolg....? Ben benieuwd! Groet Joop

  BeantwoordenVerwijderen