dinsdag 10 maart 2015

Dag 1 op de wal

We zijn om half negen naar de takel gesleept. Er was maar een bootje maar het was windstil dus dat ging prima. Het takelen ging redelijk vlot en rustig. Het neerzetten duurde aardig lang maar met veel aandacht en we staan mooi. Boot is afgespoten en we hebben de kokkels er af geschrapt. Onderwater schip zag er prima uit verder. Binnen een uur was de oude motor er uit en was het siësta. Rond vijf uur waren de monteurs terug en hebben wat lopen flexen aan de fundatie. Dus die is weer mooi glad ene klaar voor de nieuwe motor.

Het inbouwen zou vandaag moeten lukken. Er moet nog veel gebeuren. De schroefas wordt waarschijnlijk vervangen want blijkt toch aardig in gesleten te zijn en de afdichting naar binnen toe nemen we dan ook gelijk mee. Inclusief de lagere. De oude as blijkt inch te zijn en de materialen zijn hier niet dus alles wordt metrisch. Het roer wordt er af gehaald en hier komen nieuwe teflon lagers in. Alles kan nog wel een tijdje mee (schroefas en roerlagera) maar nu is de boot er uit en gezien de lange tocht die we voor de boeg hebben is dit het moment om dat te doen.

Dus het wordt krap allemaal voor vrijdag, ik hoop dat het lukt. Anders moeten we op de wal blijven staan tot april.

Wij vermaken ons prima en klussen wat  de monteurs heen. Het is mooi weer, 24 graden en snachts rond de 15 graden.

Filmpjes  en foto's volgens wel maar gaan we geen kostbare tijd aan verspelen. Laatst 4x tot 95% upload gekomen en er steeds weer uit geknikkerd op het laatste moment.

1 opmerking:

  1. Geweldig leuk filmpje en helemaal goed The Prodigy als begeleidend nummer :-)
    Zet m op daar en enjoy!!!!!

    Brennie

    BeantwoordenVerwijderen