zondag 15 maart 2015

Happy man!

Een gelukkig man! Ja dat kun je wel stellen. Alles is prima verlopen en vandaag hebben we ook nog een boel kunnen doen. We hebben een korte proefvaart gemaakt van een dik half uur en de V-drive geeft een wat tikkend geluid. Niet echt om je zorgen over te maken maar het is de enige schakel in de aandrijving die net zo oud is als de boot. Ooit gereviseerd? Ik weet het niet. Dus de monteurs hebben deze er nog uit gehaald en vertrokken pas half negen 's avonds, Uiteraard is het wel siƫsta hier, maar toch laat voor de mannen. De V-drive is klaar als we terug komen op 16 april en wordt dan gemonteerd en uitgelijnd. En dan volgt de uiteindelijke uitgebreide proefvaart.

Gisteren het eiland bezocht. Was leuk en aan de noordkant wat bewolkt, aan de zuidkant uiteraard blauwe lucht en een stukje warmer. Eerst langs de noordkant van het eiland en daarna naar het centrum, de Tejeda. Ergens geluncht en daarna naar Puerto Mogan, een van de leukste plaatsjes hier. 

Vandaag nog een paar lieren gedaan en wat andere kleine klusjes. En vooral schoonmaken, het dek zat er helemaal onder maar is nu weer mooi wit. Binnen hetzelfde verhaal. De waterlijn ziet er ook weer mooi uit, We hebben de witte antifauling wat hoger gesmeerd tegen de aangroei.

Bootje ligt er klaar voor om de puntjes op de i te zetten in april voor de tocht naar huis!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten