maandag 1 augustus 2016

Mons Klint

Na dik anderhalve week schitterend weer wordt het langzaam iets minder. Nog weinig regen, maar wel af en toe een bui. En het is toch wel wat kouder. Niets te klagen maar 25 graden is wel zo lekker.


Egeskov is inderdaad erg mooi, met de bus gaan we naar het kasteel lopen er een uurtje of vier rond. Het park biedt veel afwisseling en het kasteel is inderdaad erg mooi.

De volgende dag voor anker gelegen bij Vordingborg, wel druk maar een mooie ankerplek met een kleine zandplaat en een steiger waar je aan de wal kunt. Noa en Sophie proberen te roeien in de bijboot aan een lang touw en we genieten van het heerlijke weer en de omgeving. Aan de wal slingeren we aan een paar touwen, nou ja wij niet, maar dolle pret! 


Via Langeland varen we naar Nyborg en daarna  naar Femo, waar we weer voor anker liggen. Mijn zus, zwager en jongste zoon komen een dag aan boord en we pikken ze op in Sakskobing. Stukje gezeild, voor anker en de bbq aan. Een rustige nacht en een beetje kamperen aan boord met zoveel man.

We liggen inmiddels in Klintholm, zondag hebben we voor anker gelegen voor de kliffen bij Mon. Veel mazzel want het was erg rustig weer. De 430 treden naar boven vielen wat tegen in een volledig zeilpak en laarzen, want het was regenachtig.

We moeten zo langzamerhand weer richting het westen en de voorspellingen zijn niet zo gunstig. Niet dat het erg hard waait, maar tussen de eilanden staat een stevige bries en hier heb je bij wind tegen ook de stroom tegen. Dus we moeten wat timen en de kansen pakken bij licht weer ene desnoods een nachtje doorvaren. Dan ben je in 24 uur in Kiel met een beetje geluk. We kijken al een beetje vooruit naar een eventuele datum voor de oversteek vanuit Cuxhaven. Blijft koffiedik, maar als er een trend aan lijkt te komen met gunstig weer dan moeten we die dag(en) niet missen en minimaal halverwege het Kielerkanaal klaarliggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten