woensdag 30 april 2014

Acclimatiseren

Onze begeleiding naar het vliegveld, ook voor klussen in het weekend.
Redelijk vroeg er uit, rond half acht en wat omgepield met kabeltjes dek schoonspuiten en boordschappen doen. Een paar biertjes op het terras en wat acclimatiseren. 
Het is lekker weer en het waait stevig, nog geen goede wind om te vertrekken. Dat lijkt in het weekend beter en we hebben best nog wat te doen. De afsluiter van de wc is weer gangbaar en de pomp is opnieuw in het vet gezet. De havenmeesteres is erg behulpzaam en heeft wat tips gegeven over winkels en een bloemenzaak voor de krans voor Sietse. Sietse is niet meer terug gekeerd van zee en wij gaan hier namens het zeilersforum een klein ritueeltje aan wijden op zee. Redelijk dicht in de buurt van zijn waarschijnlijke overboord val moment.
S-jes van Sietse in de lucht op weg naar de bloemenzaak.
Morgen een tandje erbij want er moet nog veel gebeuren voor we kunnen vertrekken. De AIS werkt en we zijn te zien op marinetraffic.com . Het grootzeil is nagekeken door de zeilmaker en kan er op gezet worden als het wat minder waait. We moeten nog een sleepje regelen, maar dat komt wel goed. Vandaag bijna aangevaren door een solo Fransoos die er niet veel van snapte, 2 bootjes geraakt en niet echt verbaasd kijkend. Tja dan heb je een motor en dan krijg je dit.
Rob heeft lekker gekookt met veel knoflook dus de luiken blijven open vannacht.


2 opmerkingen:

  1. S-jes van Sietse op weg naar de bloemenzaak. Mooi gezien. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goeie kok aan boord is onmisbaar voor het moreel...Het komt goed met jullie.
    Sterkte met de voorbereidingen en hou het roer recht!!
    groet petra n.

    BeantwoordenVerwijderen