vrijdag 2 mei 2014

Windje hoor!

Er was gisteren wat minder wind, vannacht dikke 7 en nu ook. Morgen ook nog waarschijnlijk. Grootzeil is mooi gemaakt en er was bijna genoeg eten aan boord voor de komende weken. Scheelt een boel sjouwwerk. Onderwaterschip schoon gemaakt veel pokken tot een centimeter of 5. Niet alles is er af maar verder prima zo. Sattelietelefoon is getest voor de mail en gribfliles dus langzaamaan gaan we de goede kant op voor vertrek. AIS antenne staat er definitief op en de kaarten zijn ge├╝pdatet.

De sfeer aan boord is goed we lachen best wat af. Het is ook wel wat wennen maar we zijn allebei makkelijk. Er staan nog 12 punten op de lijst die we moeten afwerken. Voor zondag vertrekken we zeker niet. Er ligt een Engels schip op weg naar Madeira die ook wacht op gunstig weer en wil ons misschien naar buiten slepen.

2 opmerkingen:

 1. Nou, dat klinkt allemaal goed. Van veilig geland, tot vaarvoorbereidingen, gekookte gerechten en weersomstandigheden. Over de motor lees ik niets, dus dat laten jullie waarschijnlijk zo?
  Mooi dat jullie een ritueel doen rond afscheid van Sietse. Heftig dat hij niet meer is teruggekeerd van zee.
  Succes met al jullie bezigheden en hopelijk kunnen de trossen binnenkort los!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Adger en Rob, dat zijn allemaal goede berichten. Ook ik ga jullie blogs zeker volgen komende weken. De website staat al op standby, tussen de andere websites die ik 'smiddags altijd even check. Als jullie snel zijn, vaar je SY Paladijn tegemoet, die zijn momenteel al op weg naar Spanje/Portugal.
  Ahoy en goede vaart, @rjan. (SY Dynamique, Bergen op Zoom)

  BeantwoordenVerwijderen