zondag 30 november 2014

Het blok moet er uit!Vrijdagnacht heeft het inderdaad erg hard gewaaid. Er zijn vlagen van meer dan 60 knopen gemeten (meer dan 100km per uur). Af en toe even wakker, maar verder niets aan de hand. ’s Avonds lag er een boot met het roer op de keien, van zijn anker geslagen of mooring. Hij lag al een stukje uit het water aan de achterkant en de reddingboot was ter plaatse. De reddingboot kon niet echt lekker manoeuvreren want er lagen natuurlijk ook andere boten voor anker en de wind speelde hem behoorlijk parten. Met grof geweld werd de boot van de keien getrokken en bleef toen achter een mooring hangen, draaide om zijn as en gelukkig zag de reddingboot bemanning dit dus het ging net goed. De sleeplijn werd gevierd en de reddingboot ging er weer niet echt lekker voor liggen om hem tegen de wind in te slepen. Toch werd er gas gegeven en de boot er naast werd behoorlijk geraakt. Zonde van het net mooi opgeknapte schip en het was ook niet nodig want er was genoeg tijd, de te slepen boot lag immers vast aan de mooring. De beste stuurlij stonden duidelijk aan de wal! Makkelijk praten ook vanuit onze toeschouwers kant, maar hij deed het niet echt handig allemaal.

Door de stad heen is her en der wat schade en veel verkeersborden zijn omgewaaid. En de slagbomen van de parkeerplaats zijn er uit, waarschijnlijk ook door de storm beschadigd. Dat scheelt weer een boel parkeergeld dus.

’s Morgens met de motor bezig, eerst proberen te tornen maar dat lukte niet. Goed verwarmen met de verfbrander en na ongeveer drie kwartier was het blok aan de buitenkant nog net aan te raken. Dus genoeg warm volgens mij. Klein tikje gegeven, af laten koelen en weer proberen te tornen, geen millimeter en mijn verloopdop breekt af. Dit verwarmen nog een keer herhaald en met een andere dop weer geprobeerd. Niets! Maar even de stad in en aan de andere kant naar de zee kijken. Boodschapen doen een nieuwe koffer te kopen, de andere had het zoutbad toch niet overleefd. Er zitten aan de noordkant allerlei technische zaakjes en ben er langs gereden maar echt alles is dicht. Krijg genoeg tips van mensen die wel wat mannetjes of adresjes weten maar de tijd is nu te kort om actie te ondernemen.

’s Middags nog een keer geprobeerd maar er zit echt geen beweging in. Ik hou er mee op want anders sloop ik de boel uit frustratie. Alle vier zuigers zitten waarschijnlijk vast dus een paar beste tikken op een van de zuigers heeft ook niet echt effect. De startmotor een paar keer aan laten slaan helpt ook niet. Ben bij de motorzaak langs geweest en heb gekeken wat de mogelijkheden zijn. Nieuw blok of reviseren, beide gaat veel geld kosten dus ik weet nog niet precies wat er uit gaat komen. In Nederland de boel maar even goed naast elkaar leggen. De motor moet er in ieder geval uit dat is duidelijk.Ik ga niks meer aan de motor doen, ben er wel een beetje (eigenlijk helemaal) klaar mee. Vandaag een beetje om prutsen en even de stad in ofzo. Beetje genieten nu ik een autootje heb.Geen opmerkingen:

Een reactie posten