zaterdag 3 mei 2014

Morgen vertrekken

We hebben de windvaan er weer op gemonteerd, viel toch even tegen en koste dus wat meer tijd maar hij zit weer zoals het hoort. De generator staat aan boord en het grootzeil zit er op, de ankerlier is goed gangbaar en de marifoon is getest. De wind is afgezakt naar een windje 5. En zakt morgen waarschijnlijk naar 4.

De vissers zijn langs geweest en ze slepen ons morgen om 1700 de haven uit. Zoals het nu lijkt kunnen we in een dag of 6 naar de Azoren varen met goede wind. Daarna is het wat onzekerder maar het complexe systeem van gisteren is verdwenen, dit kan zo weer terug komen op de voorspellingen maar ook het tweede traject van de reis lijkt gunstige winden te geven.

AIS staat even uit en gaat vanavond weer aan, hij moest zijn definitieve plekje nog krijgen en de schroeven zijn weg. Vinden we wel wat op. Leuk om jullie reacties te lezen op het blog! Als wij onderweg zijn kunnen we die helaas niet meer lezen, maar wel als we terug zijn en dan wordt het niet minder gewaardeerd.

Nu nog een goede nachtrust pakken, als dat lukt tenminste, de laatste voorbereidingen treffen, douchen, allebei het haar strak in de scheiding, stropdas om en dan GAAN!

2 opmerkingen:

 1. Dag Adger en Rob,
  Een heel goede start van een spannende reis......!!
  groet petra n.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Adger en Rob,
  Heel veel succes de komende weken met de oversteek. Ik hou jullie in de gaten. Leuk om alles te lezen wat jullie tot nu toe hebben uitgevreten! Ik hou jullie in de gaten op marinetraffic.
  Groet,
  Adriaan van den Bosch

  BeantwoordenVerwijderen