maandag 11 mei 2015

Boven Cherbourg

Dag 13:
Vanmorgen begon de wind weer wat toe te nemen, een magere windkraht 3 van achteren dus de fok erbij en de reven uit het grootzeil (grootzeil staat gereeft bij om het slingeren tegen te gaan tijdens het motoren). De motor nog een uurtje of 2 bij laten staan en toen was er wind genoeg. Een wat koudere dag met veel bewolking. We kwamen mooi op tijd aan bij Brest om daar de stroom mee te hebben, bij de kapen staat de meeste stroom dus dan is het mooi als hij de goede kant op loopt. Puur geluk deze keer.

We zijn tussen Ouessant en Bretagne door gevaren , eerst wat onrustig maar toen de deining weg viel achter de rotsen mooi vlak water. De eerste uren bleef dat ook zo, heerlijk even zonder deining en golven onder de hoge wal van Bretagne. Rond 20:00 zakte de wind weer weg en we willen wel een beetje voortgang houden om niet te veel stroom tegen te krijgen. We moeten nu mikken op de Kanaal Eilanden waar het op sommige plaatsen erg hard stroomt. Dus we proberen dit weer in ons voordeel uit te laten komen. Rond 12:00 gaat de stroom mee lopen en moeten we ergens bij Guernsey zijn. En hopen we tot Cherbourg de stroom mee te hebben.
Voor vanacht of morgen ochtend is mist voorspeld en weinig wind. Zeer slecht zicht zijn de voorspellingen, de radar er maar bij en goed op de schermpjes blijven kijken.

Dag 14:
Het schiet lekker op. Inderdaad vanmorgen mist. Het trok dicht tot ongeveer 1,5 Mijl zicht dus we hebben weinig van de eilanden gezien. Na een uurtje of 2 brak he weer wat open. Weinig wind nog steeds.

16:45 We zitten nu boven Cap de la Hague. Net iets te laat om optimaal van de stroom, die hier erg hard doorstaat, te kunnen profiteren. Maar een mooi resultaat. De wind begint weer wat toe te nemen en we zetten koers richting Boulogne. Het zou mooi zijn als we in een keer naar IJmuiden door kunnen varen.

18:37 We zitten boven Cherbourg het is weer helder en we gaan zo eten. Er is nog heel veel te eten aan boord, inclusief 4 zakken chips, 2 chocolade repen, 1,5 zak drop, fruit van de Canaries, 8 hamburgers en veel groente. We eten nu de laatste aardappelen. Afzien dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten