vrijdag 1 maart 2013

Dagje Gran Canaria

Gisteren een auto gehuurd en vanmorgen vroeg uit de veren. Om 5:15 al! Huh? Oh wekker stond verkeerd, Carolien had mazzel want die lag er nog in. Wij zijn ook weer lekker gaan liggen. Iets na achten reden we richting Pozo de las Nieves. Uiteraard weer even wennen aan de bijzondere bewegwijzering en hier en daar een plaspauze, met soms plotselinge mooie uitzichten waar je ze niet verwacht. Wat ons meteen opviel is dat we erg veel vogels konden horen fluiten en er veel meer in bloei is dan in december toen we het eiland ook bezochten. 


Aangekomen bij Pozo de las Nieves bleek het behoorlijk dicht te trekken, erg jammer maar het levert ook weer mooie plaatjes op. Bij  Pozo de las Nieves was ook een put gebouwd in 1699. Hierin werd sneeuw bewaard om voedsel voor bewoners van de omgeving koel te kunnen houden.

Verder richting Cruz de Tejeda. Hier was eigenlijk helemaal geen zicht door de bewolking, net als op de omliggende uitkijkpunten waar de vorige keer zelf de Teide op Tenerife te zien was. Toen we weer wat zakten qua hoogte werd het zicht een stuk beter en zo kwamen we terecht bij Roque Bentayga. Hier hebben we de benen weer even gestrekt en een broodje gegeten. Even genieten van het uitzicht!

Roque Bentayga

Roque Nublo in de wolken

Tijdens het rondlopen bij Roque Bentayga vond Carolien diverse amandelbomen. Hiervan hebben we een bakje noten geplukt. Ben benieuwd hoe ze zullen smaken.

De bloemetjes, geplukt door Noa en Sophie

Roque Bentayga

Halverwege de tocht naar Puerto Mogan begon de bewolking weer wat te zakken, mooi dat we zo vroeg waren dus.
Zomaar ergens onderweg. Overal zie je kleine en grotere bouwseltjes.


Barranco de Mogan
In Puerto Mogan was het weer warm. Dus de truien konden uit en de korte broeken aan. Even lekker een ijsje gegeten en er was een hele grote markt dus het was gezellig druk. Noa en Sophie konden zich even lekker uitleven in de speeltuin en we zijn langs de haven gelopen. Een leuk kneuterig dorpje wat erg vrolijk aan doet.
We wilden via de westkust terug rijden. Wel een hele tocht over de kronkelige wegen maar erg mooi. Zo ook bij Los Azuleos waar de verschillende gesteente kleuren prachtig tot uiting komen. Onderweg zagen we meerdere van dit soort formaties. Erg bijzonder.

Samen met Sophie even wat stenen geraapt.

Uitzicht langs de westkust.
Langs de westkust was inderdaad de moeite waard, maar er waren weinig uitkijkpunten. Dat was wel jammer want het was erg spectaculair en erg steil. Naar schatting zijn we door ongeveer 3000 bochten gereden.

Voor 18:00 moest de auto terug, dat spande er om maar is net gelukt. Carolien haalde me op met de bijboot van de tankplaats waar de auto verhuurd werd. Terug op de boot blijkt er wat deining te staan, hopelijk neemt dat snel weer af. Anders kunnen we onze borst nat maken voor de aankomende harde zuidelijke wind!

1 opmerking:

  1. Dus daar begint de natuur ook uit te lopen. En als je de vogels weer hoort geeft het je echt een voorjaarsgevoel. Heerlijk! Hier wordt het ook al weer iets beter de komende week. Nog een fijne tijd gewenst met Caroliens moeder. Liefs, Willem en Marike

    BeantwoordenVerwijderen