zondag 10 februari 2013

Anaga mountains

Op weg naar het noorden. Via de snelweg naar Santa Cruz, lekker vlot ritje. Tot de doorgaande weg afgezet was en er een omleiding ingesteld was. Iets anders dan wij gewend zijn, dus met 1 aanwijzing en daarna was het zoeken naar de juiste weg. Uiteindelijk een eindje terug gereden en via de andere kant aan de Anaga mountains begonnen. Dit is het oudste gedeelte van Tenerife, ongeveer 3 miljoen jaar. Alles is daardoor een stuk ronder en minder grillig. En omdat het in het noorden is, een stuk groener. Op alle eilanden is dat eigenlijk zo. De bewolking en regen blijft aan de noordkant van de bergen hangen. Het weer was beter dan gisteren, het zicht jammer genoeg nog niet helemaal optimaal.

Na de omleiding kwamen we al snel via La Laguna in de bergen terecht met hier en daar een uitkijkpunt langs de weg. Soms een stukje lopen en altijd een prachtig uitzicht.
Punta Ingles


Vlak voor Almasiga kwamen we bij een mooie stopplaats aan de kust en konden we even lekker uitwaaien en genieten van de ruige rotsen en de branding.

In de verte roques de Anaga
 
Op de heenweg waren we gestopt bij Cruz del Carmen om lekker door de bossen te lopen. Op de parkeerplaats was het te druk en  zijn we maar doorgereden. Omdat we bij Santa Cruz een omleiding hadden gehad moesten we dezelfde weg terug en hebben we het later nog eens geprobeerd. Nog steeds druk, maar wel 2 plekjes. Heerlijk door het groen gelopen. Niet al te steil en veel aangelegde paden maar ook kleine rivierbeddingen. Ook de kinderen waren hier wel aan toe en die konden dus even lekker rennen.
Brandweertje spelen
Op de terugweg via La Laguna zijn we door het stadje gereden en het zag er erg leuk uit, maar we zouden het niet te laat maken dus zijn we doorgereden. Misschien later deze week nog even kijken als we er nog langs komen. 
 De kinderen hebben lekker geslapen in de auto. Even wat gedronken op de boot, inmiddels weer lekker warm hier. 's avonds hebben we als afsluiter lekker gegeten langs de boulevard.
Het waait nog steeds hard, deze charter kwam binnen met een gescheurd fok. Zijn overigens vrijwel altijd gebruikers fouten.


1 opmerking:

  1. Wát een mooie foto's! en ook leuk van jullie allemaal bij elkaar. Fijne tijd gewenst samen en liefs van hier!
    xxx,mar.

    BeantwoordenVerwijderen