zaterdag 16 februari 2013

Richting Gran Canaria

Gisteren en vandaag de boot weer van caravan naar zeewaardige boot omgebouwd en het onderwaterschip schoon gemaakt.

Terwijl we regelmatig de waterlijn schoonmaken, gaat het erg snel als je stil ligt.
Na het schoonmaken, scheelt toch een boel snelheid
De aangroei lijkt erger op de foto dan het is. Onder de boot zit giftige verf die langzaam los laat tijdens het varen en na een jaar of 2 a 3 helemaal weg is gesleten. Hierdoor slijt ook de aangroei weg of heeft in ieder geval minder houvast. Dan moet je natuurlijk wel varen. Met een bezem is de aangroei er zo af met een beetje verf. Omdat wij in het ijs hebben gelegen is de onderwater verf beschadigd rond de waterlijn, hier hebben we nu wel last van hardnekkige aangroei. Maar hier kun je gelukkig weer beter bij. Nu de schroef nog even schoonmaken, dit moet eigenlijk wel elke week. Kan op een gegeven moment behoorlijk schelen in verbruik.

De schoentjes worden geshowd.
De nieuwe sportschoentjes bevallen erg goed, er kan ineens veel verder gelopen worden door de dames. Dat is mooi meegenomen.

We gaan vanavond richting Las Palmas. We spraken net een Fins gezin dat ook op pad is met 2 kinderen, zij gaan toevallig ook vanavond richting Las Palmas. De wind is sterk afgenomen en voelt zelfs een beetje warm aan. We hopen niet te hoeven motoren. Dat is ook een reden om voor de avond te vertrekken, dan heb je langer de tijd en kun je meer zeilen omdat je liever met licht een haven binnen wilt zeilen en daarvoor morgen de hele dag nog hebt. Er hangt wel weer stof in de lucht, dus het schoonmaken laten we maar even. Jammer dat we toch wat minder weer hadden toen mijn zus en vader hier waren, dan hadden we nog een dagje kunnen zeilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten