dinsdag 12 februari 2013

El Teide

Weer een vroege start, en het weer was prima! Dus naar de Teide, we zijn benieuwd. Eerst weer even fout gereden, schijnt er toch een beetje bij te horen zo langzamerhand. En via gigantische bomen de berg op. Al snel werd het kouder en kaler, een mooie tocht.

 Halverwege een mooi uitkijkpunt boven de wolken.

In de verte Gran Canaria half onder de wolken.
Van hier uit verder de berg op. De weg werd wat vlakker en dan rijd je de krater in met een doorsnede van 16 kilometer! Een erg indrukwekkend landschap. Op deze plek bevinden zich 80% van alle lava formaties in de wereld. We kwamen ogen te kort. Gelukkig doe je er een uur of 2 over om door de krater te rijden en kun je het wat op je in laten werken. We kunnen hele verhalen houden, maar de foto's zeggen meer dan woorden.
Op de voorgrond lavabrokstukken en vanaf de Teide de lavastromen.
Door de wind uitgesleten tufsteen
Allerlei kleuren, zo ook groen.
Dit gebeurt als grondwater het lava bereikt waardoor gassen ontstaan die een agressieve chemische reactie veroorzaken. Dit gebeurt ondergronds. Als dan de aarde wegzakt worden deze gesteenten  zichtbaar.


Rechts nog een restje sneeuw. Dit hoort volgens mij veel meer te zijn tijdens hartje winter.
 Hierna zijn we naar La Orotava gereden, een mooi plaatsje aan de andere zijde van de Teide. Het is carnaval en dus was er veel afgezet en waren alle winkels dicht. Toch zeer de moeite waard!


Hierna zijn we wat gaan eten in La Laguna. Even rond gelopen door het mooie stadje en een restaurant opgezocht. Lekker gegeten in deze mooie stad.1 opmerking:

  1. Hoi Carolien,Adger en familie. Geweldig om zo met jullie, via de foto's op reis te zijn. Leuke kieken. Ik volg nog steeds. liefs petra n.

    BeantwoordenVerwijderen