zaterdag 23 februari 2013

Motor onderhoud

Vandaag de motor wat onderhoud gegeven. Filters vervangen, olie ververst en algehele visuele check. Altijd lastig, vooral ons oliefilter blijft een uitdaging vanwege de krappe ruimte. Uiteindelijk gelukt door er een slangenklem omheen te draaien in combinatie met de filtertang. Meestal eindig ik met een schroevendraaier die ik er doorheen sla, maar dat heb ik nu weten te voorkomen. Nieuw is ook dat het eigenlijk geheel zonder knoeien gelukt is! Luiers zijn ideaal om onder de filters te leggen voor de eerste druppen. En dat is fijn, diesellucht is moeilijk uit de boot te krijgen. Een beetje koffie in een kopje ergens neerzetten wil wel eens helpen.

Regelmatig even naar de haven en vandaag de diesel en water bijgevuld. Er kwam een Engels jacht binnen gisteren, paste niet meer in de haven en dat wil wat zeggen hier! Ze kregen een plekje bij de cruiseschepen.

Bij de haveningang zitten veel krabben, Noa en Sophie vinden het leuk ze te bekijken, zeker als ze wegrennen. En ze zijn snel!

We liggen nu wat dichter bij de haven voor anker en dat scheelt enorm met de internet verbinding. Is toch wel lekker om af en toe de 56k te overstijgen.

Maandag laat in de avond komt Carolien haar moeder en we hebben besloten eerst hier voor anker te blijven liggen. Het ligt hier prima rustig en er is genoeg te doen. De dames zijn weer druk aan het aftellen en vinden het erg leuk dat oma aan boord blijft slapen voor zoveel nachtjes. En wij ook natuurlijk. Vanmorgen weer wat regen en wat bewolking overdag. We gaan er van uit dat dat even een tijdelijke dip is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten