zaterdag 9 februari 2013

Punta de Teno - Masca

Rond half tien op pad met twee auto's, we zouden er niet een te lange dag van maken. Op naar de zuidkust van Tenerife. Het toeristische gedeelte overgeslagen en doorgereden naar het westen. Eerst een stuk snelweg en daarna 80km weg. Goed te rijden, wel steeds meer bochten maar ook steeds mooiere uitzichten. Af en toe even stoppen om hier van te genieten.Ook hier is en kleine bosbrand geweest.


Een kopje koffie gedronken voor Buenavista del Norte met een erg mooi uitzicht over de valei richting het dorpje beneden.


De zoomfunctie voldoet prima!


Vervolgens richting Punta Teno, waar wel bleek dat het erg hard waaide. Een groot verschil met een paar weken geleden.


Na een stukje terug te zijn gereden zijn we naar Masca gereden, het weer werd wat slechter met bewolking in de bergen en af en toe wat regen en een temperatuur van een graad of 12, brrrr. Tot aan Masca was de weg goed, daarna werd het wegdek toch aardig slecht. De bochten erg krap en we moesten even terug voor een passerende bus. Tot onze verbazing kunnen die hier blijkbaar ook langs. Helaas hebben we in Masca een erg mooi uitkijkpunt gemist bleek later, jammer.


Vanaf dat punt kun je lopend naar Playa de Masca (waar we geankerd hebben) in een uur of 5. Je kunt dan met de bus weer naar je auto. Schijnt erg mooi te zijn maar voor ons nu niet weggelegd. Terug nog even de benen gestrekt bij Colon en daar scheen de zon weer en was het 24 graden. Een rustig kiezelstrand en een speeltuin naast de drukke boulevard, je kan het soms treffen. Daarna een boodschapje en lekker gegeten in het appartement. Wel wat laat geworden voor Noa en Sophie, maar dan slapen ze ook binnen 2 minuten. Is ook wel weer lekker.
Het is leuk zo op pad te zijn en we hebben er allemaal van genoten!
Morgen weer op pad, dan gaan we het noorden verkennen. Hopenlijk iets beter weer. Er is soms een heel ander klimaat aan de andere kant van het eiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten